Een combinatie van fruit en havermout

Fruit pancakes (3)

Vandaag maakte ik deze engeltjes. Af en toe heb ik zo een trek in pannenkoeken, maar dit keer wilde ik eens een gezonde variant maken en dat is zeer goed gelukt.
Een combinatie van fruit en havermout zijn de ingrediënten voor dit lekkers.
Je kan deze pannenkoekjes op verschillende momenten van de dag eten en ze zijn ook nog eens gemakkelijk om te draaien in de pan.

Smakelijk lekker!

Benodigdheden:
2 eieren
2 eetlepels honing
70 gram havermout
2 bananen
Snufje zout
2 theelepels kaneel
1 appel (Elstar heb ik zelf gebruikt)
Melk
Olie (naar keuze)

1. Snijd de appel in plakken en verwijder het klokhuis.
2. Voeg de havermout en de 2 eieren bij elkaar en mix dit fijn in een blender. Voeg de banaan, kaneel en zout toe en mix dit alles ook nog eens met de blender.
3. Voeg een scheutje melk toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
4. Verhit wat olie in een kleine koekenpan en schenk vanuit de blender een kleine hoeveelheid in de pan. Maak er eventueel met een lepel een mooi klein rondje van, ongeveer de grote van een American pancake. Zet het vuur vooral niet te hoog en draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
5. Leg een plakje appel op de omgedraaide pannenkoek zodat deze ook verwarmt wordt. Als de pannenkoek goudbruin gebakken is mag die op het bord geserveerd worden met wat kaneel en als je het lekker vindt wat poedersuiker.

Tip: voeg wat lijnzaad toe aan het beslag, dit bevordert de spijsvertering en is goed voor de lijn.

Fruit pancakes (1) Fruit pancakes (8)

Fruit pancakes (10) Fruit pancakes (12)

Een gedachte over “Een combinatie van fruit en havermout

Plaats een reactie